понеділок, 18 квітня 2011 13:53

У Римі організували бої гладіаторів і похід на варварів
18

Фото: Фото: Reuters

У неділю, 17 квітня, у столиці Італії тисячі римлян і гостей з інших міст та країн взяли участь у параді з нагоди святкування 2764 років від  створення Риму.

Захід був організований історичною групою Gruppo Storico Романо. Його відвідали мер Рима Джанні Алеманно, представник Департаменту культурної політики Гасперіні Діно і голова Комісії з культури Федеріко Мілльконе, одягнений з нагоди свята у римського сенатора.

Близько 1700 людей з усієї Італії, а також Румунії, Болгарії, Швейцарії, Словенії, Франції та Німеччини, території яких раніше були провінціями Римської імперії, в історичних костюмах пройшли урочистою ходою від Великого цирку до Колізею.

У другій половині дня у Великому цирку історичні групи провели інсценізації боїв між римськими легіонерами та варварами, змагання гладіаторів, відтворювали старовинні танці.

За легендою, Рим було засновано 21 квітня 753 року до н. е. братами-двійнятами Ромулом та Ремом, нащадками троянського героя Енея. Їхнім дідусем був латинський цар Нумітор. Його скинув з престолу рідний брат Амулій. Новий цар боявся, що Ромул і Рем відберуть назад трон, тому наказав їх утопити. Братів врятувала вовчиця, яка вигодовувала їз власним молоком. Згодом двійнята заснували власне місто. Але під час сварки за право стати царем Риму Ромул вбив Рема, хоча деякі джерела визначають причину сварки тим, що кожен хотів назвати нове місто своїм ім'ям. Зрештою Ромул дав місту своє ім'я.

Зараз ви читаєте новину «У Римі організували бої гладіаторів і похід на варварів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути