неділя, 25 квітня 2010 19:07

В рейтингу найбагатших британців Абрамовича обійшов індієць

В рейтингу найбагатших британців Абрамовича обійшов індієць

Газета Sunday Times опублікувала щорічний рейтинг найбагатших людей Великобританії. Перше місце займає індійський бізнесмен Лакшмі Міттал, друге - росіянин Роман Абрамович, третє - британець Джеральд Кавендіш Гросвенор - 6-й герцог Вестмінстерський.

Як передає в неділю Бі-бі-сі, в цьому році Sunday Times оцінила статок Абрамовича у 7,4 млрд фунтів ($ 11,4 млрд). Тобто в порівнянні з минулим роком він зріс на 6%.

Видання відзначає, що минулий рік приніс Р. Абрамовичу не лише зайві 400 мільйонів фунтів - у російського мільярдера з"явилася нова яхта, оснащена спеціальною лазерною системою для захисту від фотографів, син і маєток на Карибах.

Статок співвласника найбільшої в світі металургійної компанії Міттала оцінюється в 22,4 млрд фунтів ($ 34,4 млрд), а герцога Вестмінстерького - в 6,7 млрд фунтів ($ 10,3 млрд).

У першу десятку потрапив ще один росіянин - співвласник "Металоінвеста" Алішер Усманов. Його статки оцінюють у 4,7 млрд фунтів ($ 7,2 млрд). У порівнянні з торішнім рейтингом ця цифра збільшилася на 213%. Між тим, Міттал за останні 12 місяців став багатшим на 108% за рахунок швидкого зростання ринку сталі.

На 41-му місці з 1,3 млрд фунтів ($ 2 млрд) в списку цього року виявився засновник компанії "Русснефть" Михайло Гуцерієв.

Індійський бізнесмен Лакшмі Міттал - голова ArcelorMittal. "Arcelor Mittal Кривий Ріг" є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «В рейтингу найбагатших британців Абрамовича обійшов індієць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути