пʼятниця, 08 лютого 2008 13:23

У Непалі учені виявили новий вид солов"я

У південних областях Непалу учені виявили новий підвид Rufous-vented Prinia, солов"я з дуже довгим хвостом і вузьким дзьобом. Вперше про новачка заговорили ще 2005 року, але лише зараз таксономісти зібрали достатньо наукового матеріалу, щоб виділити його в новий підвид – Nepal Rufous-vented Prinia. Птахи цього підвиду відрізняються від двох інших розмірами і забарвленням (західні родичі забарвлені в каштановий, а східні – в сірий колір).

Дослідники переконані, що знайдений підвид є ланкою між індійськими (басейн річки Інд) і пакистанськими (басейн річки Брахмапутра) солов"ями. Разом, в Непалі знайдено 862 види птахів, що дуже багато. Проте учені стурбовані малою чисельністю підвиду (всього близько 500 особин) і активним знищенням природного місця існування солов"я, хоча на даний момент більшість птахів знаходяться в заповідній зоні, за якою учені ведуть ретельне спостереження, повідомляють Newsland.

Зараз ви читаєте новину «У Непалі учені виявили новий вид солов"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути