вівторок, 22 грудня 2009 14:09

В Мексиці легалізували одностатеві шлюби

В Мексиці легалізували одностатеві шлюби

Міська влада столиці Мексики вчора проголосувала за законопроект згідно з яким одностатевим парам дозволяється офіційно оформлювати шлюб, передає BBC.

Католицька церква і деякі консервативно налаштовані міські угруповання виступили проти такого рішення міської ради.

Законопроект передбачає зміни в Цивільному кодексі міста - тепер в Мехіко шлюб визначається не як "союз жінки і чоловіка", а як "вільний союз двох людей".

Шлюб дозволить гомогенним парам усиновляти дітей, брати разом кредит, отримувати спадок і бути включеними в страховий поліс своїх чоловіків.

Прийнятий закон був запропонований Демократичною революційною партією Мексики, представники якої перебувають при владі з 1997 року. Проти його прийняття виступала Партія національної дії, членом якої є і президент країни Феліпе Кальдерон.

Одностатевий шлюб дозволений лише у 7 країнах світу (Канаді, Іспанії, ПАР, Швеції, Норвегії, Нідерландах, Бельгії) і в деяких штатах США.

Деякі країни Латинської Америки толерантно ставляться до громадянських шлюбів одностатевих пар. Столиця Аргентини Буенос Айрес 2002 року стала першим містом Латинської Америки, де громадянські одностатеві шлюби були дозволені на офіційному рівні. Уругвай досі залишається єдиною країною, де гомогенні громадські шлюби легалізовані по всій країні.

Переклад: Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «В Мексиці легалізували одностатеві шлюби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути