Ексклюзиви
понеділок, 01 червня 2009 15:03

Під Києвом відбувся всеукраїнський з"їзд геїв і лесбіянок

Під Києвом відбувся всеукраїнський з"їзд геїв і лесбіянок

В елітному готельному комплексі під Києвом завершив свою роботу триденний всеукраїнський з"їзд активістів українського ЛГБТ-руху, на який не було запрошено ні журналістів, ні чиновників.

Про це повідомляє Гей-форум України.

66 українських геїв і лесбіянок, яких відібрано на жорсткій конкурсній основі, представляли 18 регіонів країни, 25 міст, а також 27 організацій та 10 ініціативних ЛГБТ-груп. Крім цього, ще 17 учасників представляли різні партнерські організації, в тому числі з Росії та Білорусі.

"Ми не ставили перед собою за мету приймати на конференції будь-які політичні чи взагалі публічні рішення," - розповів голова гей-форуму України Святослав Шеремет.

У ході триденної програми з"їзду під гаслом "Партнерство та розвиток" було проведено конференції, практичні семінари, дискусії та рольові ігри на тему проблем, що торкаються гомо-, бісексуальних людей і трансгендерних осіб.

Організатори ставили перед собою завдання мотивувати членів спільноти до подальшої роботи, інтегрувати національний гей-лесбійських рух, приділити увагу базовим документам ЛГБТ-руху і технологій взаємодії з опонентами.

"Учасники та учасниці конференції роз"їжджалися по домівках з почуттям глибокого задоволення", - зазначив Шеремет.

Нагадаємо, в грудні минулого року дев"ять гей-лесбійських неурядових організацій України підписали декларацію про створення Ради ЛГБТ-організації країни.

Нагадаємо, в середині травня у Львові було зірвано акцію геїв і лесбіянок, присвячену Всесвітньому дню протидії гомофобії.

Учасників акції, які зібралися на одній із площ міста, закидали яйцями. Приблизно в той же час міліція розігнала гей-парад у Москві.

Разом із тим, у грудні минулого року дев"ять гей-лесбійських неурядових організацій України підписали декларацію про створення Ради ЛГБТ-организацій країни.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Під Києвом відбувся всеукраїнський з"їзд геїв і лесбіянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути