Ексклюзиви
вівторок, 19 травня 2009 07:40

Геїв і лесбіянок закидали яйцями

16 травня на пл. Митній у Львові 25 лесбіянок, геїв, бісексуалів і трансвеститів проводили акцію до Всесвітнього дня протидії гомофобії.

Секс-меншини збираються біля оборонної стіни колишнього Бернардинського монастиря о 14.00. Із протилежного боку гуртуються хлопці в білих медичних масках. Із сумок витягують 15 лотків яєць, починають кидати їх у представників акції.

— Ми не планували бити гомиків, — каже львів"янин 25-річний Остап. — Яйця купили по дорозі, на ринку. Нема чого всяку нечисть пропагувати. По обличчю ми не кидали. Намагалися в спину потрапити, у ноги.

Два міліціонери прийшли, коли яйця в гомосексуалістів жбурляли вже 5 хв.

— Спочатку не було жодного правоохоронця, — скаржиться "ГПУ" телефоном, ледь не плачучи, організатор акції проти гомофобії Андрій Лещишин, 33 роки. — Я зателефонував на "02". Коли черговий Галицького райвідділу почув про нашу акцію, кинув слухавку. У мене потрапило три лотки яєць. Та ми не оборонялися, стояли і  мовчали. Згодом побачили, що за нами згори спостерігають два міліціонери. Вони не реагували.

Хлопці в масках кинули під ноги гомосексуалістам петарду. Та вибухнула. Міліціонери викликали підмогу — дві машини "Беркута".

17 травня ООН визнала Всесвітнім днем протидії гомофобії. На Львівщині налічується близько 12 тис. людей гомосексуальної орієнтації, кажуть організатори.

Люди, які кидали яйця, заявили, що непричетні до місцевих політичних і громадських організацій.

Зараз ви читаєте новину «Геїв і лесбіянок закидали яйцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути