пʼятниця, 12 жовтня 2007 09:58

В Лондоні на виставці представлений убитий в Іраку принц Гаррі (ФОТО)

 
Скульптура, що зображує мертвого принца Гаррі, стала одним із центральних експонатів виставки сучасного мистецтва Brіdge Art Faіr, що відкрилася в Лондоні.

Експонат з довгою назвою Меморіал іракської війни, що зображує мертвого принца Гаррі, мученика провінції Мейсан роботи американського скульптора Деніела Едвардса ще до свого прибуття в Об"єднане Королівство викликав чимало суперечок.

Справа в тому, що скульптура зображує молодшого сина принца Уельского Чарльза, 23-річного принца Гаррі, що лежить мертвим в армійській уніформі на тлі британського прапора. Його голова спочиває на Біблії, на очах лежать монетки, а в ногах сидить гриф.

Американський скульптор, одягнений у білий костюм, сидить поруч зі своїм витвором, що відразу привертає увагу відвідувачів виставки в лондонському готелі Трафальгар на однойменній площі в центрі британської столиці.

Спочатку планувалося, що художник зобразить Гаррі з відрізаними вухами, у знак уособлення погрози іракських бойовиків на адресу спадкоємця британського престолу, однак потім Едвардс заявив, що "це було б уже занадто".

Раніше джерело в Кларенс-Хаусі, офіційної резиденції принца Уельского і його родини, назвало пам"ятник "огидним". Багато британських художників і арт-критиків вже заявили, що скульптури Едвардса є скоріше не творами мистецтва, а проявами "кічу й поганого смаку", повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В Лондоні на виставці представлений убитий в Іраку принц Гаррі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути