пʼятниця, 18 травня 2007 20:42

В Латвії відновлять смертну кару за тяжкі злочини

Колишня міністр оборони Латвії, депутат сейму республіки від партії "Новий час" Лінда Мурнієце виступила за поновлення страти для вбивць і викрадачів дітей. Більшість колег Мурнієце по парламенту підтримали цю пропозицію.

Найближчим часом Комісія з національної безпеки передасть на розгляд сейму поправки до закону, згідно яким злочинці, засуджені до довічного ув"язнення, повинні бути позбавлені права на помилування. "Ми повинні бути упевнені, що вбивці, ґвалтівники і викрадачі дітей сидітимуть до кінця життя. Вони не мають права навіть через двадцять років вийти на свободу, щоб продовжувати вбивати", - заявила із цього приводу Мурнієце.

Вона також висловила впевненість в тому, що суспільство підтримає ідею про відміну в республіці мораторію на смертну кару. Мурнієце вважає, що, якщо уряд не може піти на такий радикальний крок, потрібно хоч назавжди ізолювати злочинців від суспільства.

Раніше Лінда Мурнієце вже заявляла, що тих, хто скоює злочини проти дітей, не можна вважати людьми, і для суспільства вони втрачені, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Латвії відновлять смертну кару за тяжкі злочини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути