пʼятниця, 13 червня 2008 20:37

У Києві представили понад 40 картин Пола Маккартні

У столичній галереї "PinchukArtCentre" була представлена виставка живопису легендарного музиканта сера Пола Маккартні. В експозиції представлено 41 роботу, частина картин раніше не виставлялися, широка публіка їх побачить уперше. Виставка називається "Paul McCartney. Paintings", на ній можна побачити роботи, написані Маккартні в період з 1988 по 1999 рік.

За словами арт-директора "PinchukArtCentre" Пітера Дорошенка, картини легендарного "бітла" мають суто особистий характер, відображають його життєві переживання, думки тощо. Сер Пол ніколи не продає свої картини, навіть невідомо, чи дарує він їх друзям. Дорошенко підкреслив, що Маккартні займається живописом тільки для себе і своєї сім"ї.

У відомого музиканта немає спеціальної освіти, хоча ще дитиною в школі він отримав нагороду за участь у художньому конкурсі. Маккартні серйозно захопився живописом після того, як познайомився з художником Віллемом де Кунінгом, який неабияк вплинув на його творчість.

Протягом останніх 20 років Маккартні створив близько 500 полотен, які зберігає в своїй студії. Довгий час він не виставляв свої роботи. Перша публічна виставка живопису Маккартні відбулася в Німеччині 1999 року. Після цього його виставки проходили в Ліверпулі, Брістолі, Нью-Йорку, інших містах, всього у сера Пола сім персональних виставок.

У творчості Маккартні-художника домінують такі напрями в живописі, як експресіонізм, абстракціонізм, помітний вплив французького сюрреалізму.

Зазначимо, що виставка в "PinchukArtCentre" - перша демонстрація живопису легендарного музиканта на території східної Європи.

Хоча для публічних відвідин виставка відкриється 17 червня, самого Маккартні українці зможуть побачить і почути вже завтра о 21:00 на Майдані під час "Independence concert", повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Києві представили понад 40 картин Пола Маккартні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути