четвер, 11 листопада 2010 17:24

У Києві показали, як живуть хворі на діабет люди (ФОТО)
14

11 листопада, у столичній галереї "Мистець" відкрилась фотовиставка, присвячена людям із діабетом - "Кожен день — твій".

Організаторами виставки виступили фармацевтична компанія "Санофі-авентіс" та Українська діабетична федерація.

"Сьогодні кожен знає, що існує така страшилка — діабет. Проте мало хто знає про особливості повсякденного буття людини, яка живе з діабетом 24 години на добу все своє життя", - заявила голова Української діабетичної федерації Валентина Очеретенко.

На відкритті був присутній і співорганізатор акції генеральний директор "Санофі-авентіс" в Україні Жан-Поль Шоєр.

"Ми прагнемо донести громадськості те, що люди з діабетом, за умови вчасної діагностики, можуть жити повноцінним, звичним для них життям, народжувати дітей, працювати, досягати поставлених цілей", - сказав він.

На виставці представлено п'ять фотоісторій людей, які хворіють на діабет. Відомі українські фотографи тиждень провели з героями, намагаючись передати побут хворої на діабет людини. Наймолодшій учасниці - Дар'ї Бидюк - 11 років.

"Про те, що хвора, дізналась 4 роки тому. Мама дуже плакала. Потім її в лікарні на м'яких іграшках вчили робити уколи, а мені ставили крапельниці. Зараз ми вже звикли. Чотири рази на день вимірюю вміст цукру в крові і сама собі уколи роблю. У мене є подружка, у якої також діабет. Ми разом раз на рік в лікарню лягаємо, щоб не скучно було", - розповіла Даша.

У проекті також взяли участь 22-річна Ганна Пасічниченко, яка дізналась про хворобу рік тому, 55-річна Наталія Соболевська, яка хворіє на діабет 23 роки, 25-річний Олександр Кулік, який хворіє з семи років та 69-річний Володимир Койло, про діабет дізнався 10 років тому.

Цукровий діабет посідає третє місце у світі після серцево-судинних та онкологічних захворювань. На сьогоднішній день у світі нараховують понад 200 мільйонів хворих.

Фото: Андрій Шматов/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві показали, як живуть хворі на діабет люди (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути