четвер, 20 квітня 2023 07:51

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW проаналізували вчорашню російську атаку дронами

В ISW проаналізували вчорашню російську атаку дронами
Російські збройні сили перейшли на дешевші варіанти з меншою дальністю дії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Намагаючись компенсувати нестачу високоточних ракет, росіяни продовжують використовувати проти України іранські бойові дрони-камікадзе та інші малоточні системи.

У ніч проти 19 квітня російські сили запустили 12 безпілотників Shahed-131/136 на півдні України з акваторії Азовського моря, ідеться у свіжому звіті американських аналітиків Институту вивчення війни (ISW). 10 із них збили системи протиповітряної оборони.

"Російські блогери активно обговорюють важливість завдання ударів по засобах ППО Збройних сил України перед будь-яким потенційним українським контрнаступом. Представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що з 11 вересня 2022 року Росія використала майже всі свої стратегічні ракетні запаси. Українські сили збили 750 із 850 ракет, випущених російськими військами в Україні за цей період", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зброї ще вдосталь: аналітики оцінили вплив санкцій на російський ВПК

На думку представників ЗСУ, удар БПЛА був навмисною спробою знайти та знищити українські системи ППО.

Російські збройні сили перейшли на дешевші варіанти з меншою дальністю дії, такі як керовані авіабомби. Окупанти також зняли зі зберігання ракети типу Х-55 для відновлення.

Протягом минулої доби росіяни завдали три ракетних та 57 авіаційних ударів по Україні. Зокрема противник застосував 26 бойових дронів типу Shahed-136. 21 із них знищено нашими захисниками. Також російські агресори здійснили 69 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах

Російська Федерація обходить західні санкції, закуповуючи чипи, мікросхеми та електронні компоненти через інші країни. Ці деталі необхідні РФ для виготовлення зброї. Заборонені компоненти імовірно потрапляють до РФ через Вірменію та Казахстан.

Російський імпорт мікросхем, який різкого обвалився одразу після вторгнення в Україну, знову почав зростати. Особливо багато Росія купує у Китаю. За даними аналітичного центру Silverado Policy Accelerator, імпорт у період з жовтня до січня щомісяця становив 50% і перевищував середній довоєнний рівень.

Росіянам вдається отримувати навіть деякі "чутливі" категорії мікросхем та інших електронних компонентів. А саме вони є критично важливими для виготовлення крилатих ракет, якими російська армія атакує Україну.

Зараз ви читаєте новину «В ISW проаналізували вчорашню російську атаку дронами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути