четвер, 20 квітня 2023 06:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза висока: Генштаб попередив українців про небезпеку

Загроза висока: Генштаб попередив українців про небезпеку
Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Фото: pixabay.com

Протягом минулої доби росіяни завдали три ракетних та 57 авіаційних ударів по Україні. Зокрема противник застосував 26 бойових дронів типу Shahed -136. 21 із них знищено нашими захисниками.

Також російські агресори здійснили 69 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, повідомив уранці 20 квітня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", – йдеться у повідомленні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив обстріли населених пунктів Шалигине, Бояро-Лежачі, Іскрисківщина, Білопілля, Волфине, Катеринівка та Кіндратівка Сумської області, а також Стрілеча, Огірцеве, Вовчанськ, Петропавлівка, Караїчне, Землянки, Устинівка та Одрадне на Харківщині.

На Куп'янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Берестове Харківської області. На Лиманському напрямку артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Діброва, Кузьмине і Білогорівка Луганської області та Іванівка, Торське, Верхньокам'янське і Спірне на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найзапекліші бої йдуть за Бахмут і Мар'їнку: останні новини з фронту від ЗСУ

На Бахмутському напрямку від ворожих обстрілів постраждали Федорівка, Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Предтечине, Костянтинівка, Дружківка, Олександро-Шультине, Біла Гора, Дружба та Залізне Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник обстріляв, зокрема, Новокалинове, Авдіївку, Тоненьке, Сєверне, Нетайлове, Первомайське та Невельське Донецької області. На Мар'їнському напрямку ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області. На Шахтарському напрямку ворог обстріляв Новоукраїнку, Пречистівку та Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обстріляли понад 35 населених пунктів. Серед них: Ольгівське, Малинівка, Оріхів, Новоданилівка та Новоандріївка Запорізької області; Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Іванівка, Інженерне і Дніпровське Херсонської області та місто Херсон.

"У підрозділах російського "добровольчого" формування "Невський", які беруть участь в бойових діях на Донеччині, російські військовослужбовці мають низький рівень морально-психологічного стану. Основними чинниками цього є великі втрати в живій силі під час ведення бойових дій, несвоєчасне забезпечення окупантів боєприпасами, невизначеність з термінами поповнення особового складу підрозділів, що зазнали бойових втрат. Збільшується кількість бажаючих залишити свої підрозділи та вибути з районів ведення бойових дій до РФ", – звітує Генштаб.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ Збройних сил України може бути на південному напрямку – у бік Мелітополя на Запоріжжі. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

11 квітня премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що українські військові можуть піти в контрнаступ влітку. Раніше говорилося про старт операції навесні.

ЗСУ поки що не можуть розпочати контрнаступ, який був запланований на весну, оскільки не мають недостатньо зброї. Необхідна додаткова підтримка – боєприпаси й винищувачі, військові чекають надходження їх від партнерів, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Загроза висока: Генштаб попередив українців про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути