четвер, 17 квітня 2008 17:59

В Іспанії зниклий кейс з радіоактивними матеріалами знайшли біля школи

Викрадений напередодні в промисловому районі іспанського міста Мостолес кейс з радіоактивними матеріалами був знайдений вранці в четвер біля середньої школи в передмісті Мадрида, повідомляє AFP з посиланням на поліцейські джерела.

Яскраво-жовта валізка була помічена місцевим жителем, який і повідомив про свою знахідку в поліцію. Після дослідження кейса було встановлено, що захисна упаковка радіоактивних матеріалів, що знаходяться в нім, залишилася непошкодженою.

Рада з ядерної безпеки Іспанії попередила в середу населення про те, що у разі виявлення кейса його у жодному випадку не можна відкривати, оскільки наявні в нім два джерела радіації цезій-137 і америцій-241 можуть представляти небезпеку у разі руйнування захисної оболонки.

Валізка входить в стандартний набір, призначений для геологів. У нім міститься устаткування для вимірювання вологості і щільності ґрунту, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії зниклий кейс з радіоактивними матеріалами знайшли біля школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути