субота, 22 березня 2008 11:50

В Іспанії ЕТА підірвала бомбу біля поліцейського відділку

На півночі Іспанії біля бараків поліцейських сил був підірваний замінований автомобіль, про що раніше попереджали баскські сепаратисти.

У результаті вибуху, що відбувся в місті Калаорра, у виноробницькому районі Ріоха один поліцейський отримав незначні поранення.

Із району всі були евакуйовані перш, ніж о 13.00 за Гринвічем стався вибух.

Соціалістична партія, очолювана недавно переобраним прем"єр-міністром Хосе Луїсом Родригесом Сапатеро виступила із заявою, в якій "рішуче засуджує нову атаку, зроблену ЕТА".

Людина, що назвала себе представником ЕТА, подзвонила в дорожню поліцію за півгодини до вибуху, вказала місцеположення, марку і колір автомобіля.

У нападі була використана синя "хонда", захоплена декількома годинами раніше під загрозою зброї у пари, яку пізніше виявили зв"язаною в сільській місцевості.

На ЕТА була покладена відповідальність за вбивство колишнього члена міської ради в Баскській області за два дні до загальних виборів в Іспанії, що відбулися на початку місяця.

Організація, що відмовилася у зв"язку з провалом мирних переговорів від перемир"я, що продовжувалося 15 місяців, добивається незалежності для областей у Північній Іспанії і Південно-Західній Франції.

Протягом трьох десятиліть вона веде криваву кампанію, що привела до загибелі більше 800 людей.

Багато хто з убитих служив у лавах національній поліції або були політичними діячами місцевого і національного рівня, що виступали проти сепаратистських вимог ЕТА.

5 червня бойовики баскського сепаратистського угруповання EТА оголосили про закінчення перемир"я, укладеного з іспанськими властями березнем 2006 року, повідомляє Би-би-си.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії ЕТА підірвала бомбу біля поліцейського відділку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути