пʼятниця, 30 квітня 2010 15:04

В Індонезії метеорит зруйнував житловий будинок

В Індонезії метеорит зруйнував житловий будинок

Метеорит впав у четвер ввечері на будинок в Джакарті (Індонезія) - космічний об'єкт пробив дах і підлоги двох поверхів одного з будинків, після чого той рухнув, а вибух метеорита завдав незначні ушкодження двом сусіднім будівлям.

На щастя, найбільш постраждале будівлю в цей час була порожньою, і з місцевих мешканців ніхто не отримав навіть легких поранень.

У зв'язку з вибухом на місце події були викликані бійці індонезійського антитерористичного спецназу, але їхня допомога не знадобилася.

За оцінкою фахівців Національного інституту аеронавтики та космосу Індонезії (НІАК), метеорит, що впав на Джакарту був невеликим - розміром з футбольний м'яч, через що його наближення до Землі залишилося непоміченим.

За словами дослідника Бандунг обсерваторії на Західній Яві Евана Іравана Акбара, подібні події надзвичайно рідкісні.

"Зазвичай об'єкти, які падають на Землю, згоряють в атмосфері або до моменту зіткнення з поверхнею стають надзвичайно малими", - відзначив він.

У жовтні минулого року в Індонезії, в районі затоки Боні в провінції Південний Сулавесі, впав десятиметровий метеорит. Викликаний його падінням вибух (силою близько 50 кілотонн у тротиловому еквіваленті) тоді зареєстрували відразу 11 станцій міжнародної системи контролю за проведенням ядерних випробувань.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «В Індонезії метеорит зруйнував житловий будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути