Ексклюзиви
вівторок, 16 грудня 2008 09:04

Метеорит зруйнував склад в Новій Зеландії

На одне з складських приміщень в місті Окленд в Новій Зеландії впав метеорит, повідомляє SpaceNewsExaminer. Згідно з даними ресурсу, після того, як на будівлю впав об"єкт, на складі сталася пожежа. Незабаром бригада пожежників локалізувала спалах. В даний час з"ясовуються обставини події. Місцеві жителі стверджують, що були свідками польоту небесного тіла.

За словами очевидців, під час руху метеорит випромінював яскраве світло. "Ми помітили в небі яскраву точку. Вона швидко рухалася і мерехтіла. Багато хто вирішив, що це комета чи падаюча зірка", - розповіли жителі північної частини найбільшого міста Нової Зеландії.

Метеорит, що впав на Землю, ймовірно, був середніх розмірів. Дуже маленькі метеорити руйнуються в ході руху. Крупніші екземпляри вибухають в атмосфері під час наближення до поверхні планети. Так, в листопаді над канадським містом Едмонтон вибухнуло небесне тіло вагою близько десяти тонн. Уламки метеорита розкидало за площею, рівною десяти квадратним кілометрам.

Зараз ви читаєте новину «Метеорит зруйнував склад в Новій Зеландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути