вівторок, 08 травня 2007 15:43

В Індії від невідомого віруса померли п"ять людей

Рідкісний вірус під назвою Ніпах, що викликає хворобу Ніпа і зустрічається у деяких тварин, забрав життя п"яти людей на сході Індії. За інформацією лікарів міста Надія індійського штату Західна Бенгалія, з квітня місяця цього року загинули вже п"ятеро, в крові яких був виявлений небезпечний вірус.

Вірус Ніпах зазвичай зустрічається у свиней і м"ясоїдних кажанів. Згідно з інформацією Всесвітньої організації охорони здоров"я, випадків розповсюдження вірусу від людини до людини раніше не спостерігалося.

Останній спалах епідемії вірусу Ніпах, через який загинули 105 і було інфіковано 265 чоловік, відбувся в 1998-1999 роках в Малайзії. Після цього було знищено близько мільйона голів свиней, які виявилися розповсюджувачами вірусу.

В половині випадків заражені цим вірусом, який викликає захворювання енцефалітом у людини, вмирають. Сучасна фармацевтика не має на даний момент лікарських препаратів, здатних ефективно протидіяти вірусу Ніпах.

Влада штату робить усі спроби з запобігання подальшому розповсюдженню вірусу в регіоні, переносниками якого вона вважає кажанів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В Індії від невідомого віруса померли п"ять людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути