понеділок, 08 лютого 2010 13:09

В Індії снігова лавина накрила військовий табір

В Індії снігова лавина накрила військовий табір

В індійському штаті Джамму і Кашмір снігова лавина накрила розташований у горах навчальний табір з підготовки військовослужбовців гірських підрозділів, повідомляє Associated Press. За попередніми даними, загинуло шість осіб.

За інформацією агентства, ще близько 60 військовослужбовців перебувають під завалами. Водночас час видання The Times of India повідомляє, що під снігом опинилися більше 450 індійських військовослужбовців.

У районі катастрофи почалася масштабна рятувальна операція, в якій беруть участь поліція, армійські підрозділи і цивільні альпіністи. Представник поліції штату заявив, що кількість жертв лавини може збільшитися.

Військовий навчальний центр з підготовки бійців гірських підрозділів індійської армії розташований в районі курорту Гульмарг. Останнім часом у цьому районі пройшли рясні снігопади. Увечері в неділю, 7 лютого, місцевий Центр по вивченню снігових лавин видав офіційне попередження про високу ймовірність сходження лавин протягом найближчих 24 годин.

Штат Джамму і Кашмір є індійської частиною спірної території, розділ якої не закріплений офіційними угодами про кордони. Регіон Кашмір вже протягом багатьох років є осередком напруженості між країнами, які на нього претендують - Індією і Пакистином.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «В Індії снігова лавина накрила військовий табір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути