понеділок, 28 грудня 2009 11:19

Лавини в Альпах вбили 6 осіб і 12-річного хлопчика

Лавини в Альпах вбили 6 осіб і 12-річного хлопчика

Серія лавин в італійських Альпах вбила сім осіб, в тому числі 12-річного хлопчика, пише Tvn24. Голова італійської цивільної оборони Гуїдо Бертоласо повідомив, що причиною цьому стала безвідповідальність самих туристів.

Серед загиблих також 12-річний німецький хлопчик, який разом зі своїм братом і другом катався на лижах за межами зазначених маршрутів в околицях Больцано. Брат залишився неушкодженим, а третій хлопчик зараз у тяжкому стані знаходиться у лікарні.

Також напередодні преса повідомила про смерть чотирьох рятувальників, що шукали групу туристів, яку завалило лавиною в північній Італії. Лижники зникли в другій половині дня в суботу, і на їх пошуки направили групу з 7 осіб. Рятувальники змогли знайти їхні тіла, але невдовзі зійшла нова лавина, яка вбила 4 осіб.

Смерті сталися також і у Швейцарських Альпах. На півдні країни в неділю завалило снігом двох осіб. Одного вдалося врятувати, а другий ще досі вважається зниклими без вісті і, ймовірно, мертвим.

За даними голови італійської цивільної оборони Гуїдо Бертоласо, рятувальники мусили платити за помилки життя людей, які ігнорують попередження про погоду. Нещодавно влада підвищила рівень небезпеки лавин до четвертого ступеня з п"яти.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Лавини в Альпах вбили 6 осіб і 12-річного хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути