середа, 13 січня 2010 10:45

В Харкові транспортники страйком вибили зарплати

В Харкові транспортники страйком вибили зарплати
Акцію протесту співробітників харківського "Міськелектротрансу" завершено. Сьогодні рухомий склад всіх чотирьох депо (два трамвайних і два тролейбусних) ХКП "Міськелектротранс" (Харків) виведено на маршрути.

Як повідомив начальник служби руху підприємства Олександр Укіс, тролейбуси ходять в нормальному режимі. Трамваї вийшли на маршрути на 60%, оскільки деякі ділянки трамвайного полотна не розчищені від випавшого снігу.

Як розповіли співробітники підприємства, зарплату на банківські картки їм перерахували. Причому, за словами співробітниці тролейбусного депо N3, водії отримали зарплату за 6 місяців - з липня по грудень включно, а їх колеги - за 5 місяців.

Як повідомлялося, 11 січня співробітники "Міськелектротрансу" почали страйк. На маршрути не вийшов жоден трамвай і тролейбус. Врешті-решт, мер міста пообіцяв 28 мільйонів гривень на зарплати - гроші, призначені для метро.

Працівники КП вимагали повністю погасити заборгованість із зарплати з липня по грудень 2009 року. У ХКП "Міськелектротранс" працюють 3600 чол. Зарплата водія - приблизно 2300 грн. на місяць, робітника - 1800 грн., кондуктора - 950 грн. В даний час на підприємстві близько 650 одиниць електротранспорту. Тролейбуси і трамваї перевозять в день близько 600 тис. пасажирів, передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «В Харкові транспортники страйком вибили зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути