середа, 13 січня 2010 07:36

Тролейбуси і трамваї не виїхали з депо

Автор: фото: УНІАН
  Пусті харківські трамваї стоять у понеділок в центрі міста неподалік мерії
Пусті харківські трамваї стоять у понеділок в центрі міста неподалік мерії

Від понеділка харківські тролейбуси й трамваї не виходять на маршрути. Працівники комунального підприємства "Міськелектротранс" страйкують удруге за півроку. Вимагають виплатити борги із зарплати. Грошей не видавали із липня по грудень 2009-го. Ще одна вимога — не скорочувати маршрутів і звільнити керівника підприємства Сергія Почепецького.

— Доїхати на роботу було неможливо. Влізла в четверту маршрутку. Була забита, ледве всунулася. На зупинках натовпи. Жодного тролейбуса й трамвая, — скаржиться в понеділок харків"янка Марина Мельхер, 23 роки.

Кількасот транспортників у понеділок пікетували мерію. Тримали плакати "Добкин, верни наши деньги!". Перед будівлею стояли чотири трамваї, завішані гаслами.

У Жовтневе трамвайне депо вранці 11 січня на роботу прийшов лише заступник начальника з експлуатації Юрій Панченко, 46 років. Керівник — на нараді в мерії. Решта працівників на мітингу.

— Людям із липня не видавали зарплату. Сьогодні лише з одного нашого депо на маршрути не вийшли 125 трамваїв. Усі бастують. Декому почали платити частинами, але повністю не розрахувалися. Складно тим родинам, у яких обоє працюють у "Міськелектротрансі". Таких чимало. Комусь батьки допомагають із пенсії. Кому потрібно було на лікування, підходили до начальства, їм видавали якусь суму. Кажуть, бастуватимуть, доки зарплату не виплатять повністю, — каже Юрій Панченко.

Міське керівництво на нараді домовилося виділити 28 млн грн, які в лютому–березні мали витратити на будівництво метро. Поки що люди цих грошей не отримали. Тому у вівторок працівники "Міськелектротрансу" на роботу вийшли, але тролейбуси і трамваї в рейси не виводили. Водії й кондуктори Жовтневого депо у вівторок уранці розчищали там сніг.

За кілька днів до Нового року працівники одержали по 100–200 грн. У грудні 3600 робітникам "Міськелектротрансу" видали 30% платні за липень. Щомісяця підприємство має виплачувати людям 9,8 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Тролейбуси і трамваї не виїхали з депо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути