вівторок, 29 вересня 2009 08:43

У Харкові зупинився електротранспорт

Жоден харківський тролейбус і трамвай не вийшов учора із депо.

— Вимагаємо, аби виплатили зарплату! Скільки можна терпіти? Гроші бачили востаннє у травні. А вже кінець вересня! Мені винні десь шість тисяч гривень. Уся родина — і чоловік, і син — тут працює. Нам ні в кого грошей позичати, — розповідає водій трамвая Галина Нікітіна. Стоїть серед натовпу перед Салтівським депо. — У Вінниці кума в депо працює, то їм платять день у день. А ми що, не люди?

Харків"ян про страйк не попередили. На зупинках було багато людей.

— Шкода тих, кому не платять. За свої права треба боротися. Та чому я маю страждати? Запізнююся в поліклініку. Доїхати туди — лише трамваєм. Пропущу чергу і сьогодні туди не попаду. А в мене зуб болить, — скаржиться Олег Микитенко.

Держава за три роки заборгувала Харкову за перевезення пільговиків 170 млн грн. Цього року держбюджет мав виділити 24 млн, а надав 15,6 млн, пояснює Євген Водовозов, начальник міського управління транспорту.

Зі слів керівника міськелектротрансу Олексія Паланта, працівників умовляли не зупиняти трамваїв і тролейбусів. Пропонували на 2 год. виходити на маршрути в години пік. Та робітники відмовилися. Сказали, що тоді на них не звернуть уваги.

У вівторок харківський електротранспорт має запрацювати. Водії погрожують зупинити його знову, якщо не отримають грошей за тиждень.


Страйкували пілоти "Аеросвіту"

У понеділок у міжнародному аеропорті "Бориспіль" затримали й скасували всі рейси авіакомпанії "Аеросвіт". Пілоти вимагали погасити борг із зарплатні.

— Рейси "Аеросвіту" затримують або відміняють. Пілоти бастують. На Москву і Санкт-Петербург вилетіли із 4-годинним запізненням. На Варшаву рейс відклали на чотири години, а потім скасували виліт, — каже оператор довідки аеропорту.

У Всеукраїнській профспілці пілотів розповідають, що льотчики "Аеросвіту" давно мали намір страйкувати.

— Трудовий договір між компанією і пілотами не виконується з кінця минулого року. Зарплати платять не повністю. Працівники вже у психологічно-стресовому стані. Зараз ідуть переговори в департаменті авіації між керівництвом компанії та профспілками. Думаю, скоро все стане на свої місця. "Аеросвіт" доведено до краю, — каже голова Всеукраїнської профспілки пілотів Олександр Полянський, 52 роки. Суми боргу не називає.

Голова профспілки пілотів "Аеросвіту" Олександр Ярощук заперечує факт страйку. Затримку рейсів ніяк не пояснює.

Оксана ХУДОЯР

Зараз ви читаєте новину «У Харкові зупинився електротранспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути