четвер, 10 квітня 2008 15:13

В Гонконгу пройшли рекордні торги азіатського сучасного мистецтва

Криза на фондових ринках не вплинула на купівельну спроможність учасників аукціону Sotheby"s в Гонконзі. Особливий попит мали роботи таких авторитетних китайських художників як Чжан Сяоган.

Найдорожчою картиною торгів виявилася робота авангардиста Лю Сяодуна "Реалізм на полі бою: Вісімнадцять архатів", що пішла за 7,83 млн доларів. Ця сума практично побила аукціонний рекорд художника. За словами представника Sotheby"s, покупцем став житель Азії. Реалістична робота Лю складається з 18 портретів простих китайських і тайванських солдатів в людський зріст.

Іншою крупною операцією став продаж картини художника Чжана Сяогана "Родовід: Велика сім"я N3", що пішла за 6 млн доларів. Підсумкова ціна роботи виявилась в двічі більшою естімейта. "Велика сім"я N3" стала найдорожчою картиною Сяогана, проданою на аукціоні. Роботу купив житель Тайвані.

Авангардисти Чжан і Лю разом з іншими сучасними китайськими художниками почали мати величезний попит в останні 3-4 роки. "У торгах беруть участь в основному жителі Азії, проте цікавість проявляють і іноземні покупці", - відзначає глава відділення китайського мистецтва аукціонного будинку Sotheby"s Евелі Лін.

Раніше за 3,4 млн доларів пішла картина 1946 року тайванського художника Гуо Бочуаня "Заборонене місто", на якій зображена резиденція китайських імператорів. Ціна також стала аукціонним рекордом художника, хоча виявилася набагато нижчою за попередню оцінку. Весняний аукціон азіатського мистецтва Sotheby"s продовжиться до п"ятниці. З молотка піде імператорська золота колекція, кераміка і коштовності, передає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «В Гонконгу пройшли рекордні торги азіатського сучасного мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути