субота, 24 травня 2008 13:13

У Газі влада заборонила заправляти машини рослинним маслом

Влада сектора Газа заборонила автомобілістам використовувати рослинне масло замість дизельного палива, відсутнього у продажу через ізраїльську блокаду.

Своє рішення, що загрожує поставити на прикол велику частину автопарку анклаву, міністерство внутрішніх справ пояснило турботою про здоров"я нації і послалося на думку лікарів, які попереджають, що викиди машин, заправлених рослинним маслом, можуть привести до виникнення ракових захворювань.

"Поліція від сьогодні зупинятиме водіїв, які не дотримуються заборони. Натомість ми пропонуємо таксистам отримати талони на пальне", - оголосив в ефірі місцевого радіо представник МВС.

Ембарго на постачання автомобільного палива в сектор Газа Ізраїль ввів близько півтора місяці тому у відповідь на напад бойовиків на прикордонний термінал "Нахаль-Оз". В даний час до ввезення в анклав в обмежених об"ємах дозволено тільки дизельне паливо для єдиної електростанції Гази і побутовий газ.

Бензин і солярка мізерними партіями поступають контрабандою з Єгипту. На чорному ринку ціна автомобільного палива досягає десяти доларів за літр, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Газі влада заборонила заправляти машини рослинним маслом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути