неділя, 03 листопада 2013 10:17

В Ємені жертвами релігійних зіткнень стали 55 людей

В Ємені жертвами релігійних зіткнень стали 55 людей
Фото: mirislama.com

У Ємені кількість загиблих за чотири дні зіткнень між шиїтами і салафітами склало не менше 55 осіб. Незважаючи на всі зусилля влади країни припинити конфлікт, ситуація в значній мірі вийшла з-під їх контролю.

Минулого тижня шиїтські бойовики з організації "Аль-Хуси" почали атаку на місто Дамадж, де більшість населення становлять салафіти, послідовники радикальної течії в сунітському ісламі. Представники військових спочатку заявляли, що угода про припинення вогню між угрупованнями має вступити в силу з 1 листопада, однак пізніше салафіти повідомили, що зіткнення тривали 2 листопада і що не менш 55 осіб з їх боку були вбиті артилерійським вогнем. Про втрати з боку шиїтської відомостей немає, передає РБК.

Як заявив лідер урядової комісії по врегулюванню конфлікту, повстанці з "Аль-Хуси" намагалися домогтися звільнення шести своїх соратників, захоплених в полон ще однією просалафитской угрупованням з клану Ахмар, що базується в сусідній провінції Омран. Всі шестеро були звільнені після втручання президента Ємену Абду Раббі Масура Хаді.

Зараз ви читаєте новину «В Ємені жертвами релігійних зіткнень стали 55 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути