середа, 06 серпня 2008 15:42

У центрі Києва зносять корпус Національного музею (ФОТО)
5

У столиці розпочали зносити корпус Національного художнього музею по вул. Інститутській, 3.

Будинок, розташований поблизу виходу із станції метро "Хрещатик" почали демонтувати вчора. З цього приводу заступник голови КМДА Віталій Журавський заявив, що до 2012 року на місці знесеної "недобудови" буде споруджено нову будівлю для Музею історії Києва.

Проте Міністерство культури та туризму України вже встигло звернутися до КМДА з проханням скасувати її рішення про знесення будівлі.. "У короткому листі до Київської міської державної адміністрації від міністерства ми покликаємося на неприпустимість будь-якого втручання у діяльність Національного художнього музею і проведення будь-яких робіт щодо незавершеного будівництва та реконструкції будинку на Інститутській", - відзначив заступник Міністра культури та туризму Микола Яковін.

За його словами, у вересні 2007 року мер Києва Леонід Черновецький підписав розпорядження, яким КМДА надала дозвіл ТОВ "Історія міста" власним коштом знести цей корпус музею. М. Яковін вважає, що відповідне розпорядження суперечить Указу Президента Віктора Ющенка від 25 лютого 2008 року "Про невідкладні заходи щодо розвитку міста Києва", яким передбачено: Кабінету Міністрів і КМДА розпочати у встановленому порядку невідкладні заходи щодо збереження і охорони історико-культурних установ Києва.

Зокрема, у відповідному Указі Президента Кабміну доручено повернути у держвласність об"єкт незавершеного будівництва на вул. Інститутської, 3 з метою будівництва нового корпусу художнього музею.

Мінкультури також звернулося до Генеральної прокуратури з проханням розслідувати законність рішення КМДА знести корпус музею ТОВ "Історія міста", повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «У центрі Києва зносять корпус Національного музею (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути