неділя, 30 серпня 2009 12:43

В Японії проходять парламентські вибори

В Японії проходять парламентські вибори
В Японії сьогодні проходять парламентські вироби. Боротьба йде за 480 місць в парламенті країни. Основними суперниками є Демократична партія і Ліберально-демократична партія Японії, що мала більшість в останньому парламенті країни.

Головними темами, на яких була сконцентрована передвиборна боротьба кандидатів, були економічні проблеми, пов"язані з кризою, національний борг і стрімко старіюче населення країни.

За даними соціологічних опитувань, отримавши більше 300 місць, впевнену перемогу на цих виборах здобуде опозиційна Демократична партія Японії, в той же час правлячій Ліберально-демократичній партії під керівництвом нинішнього прем"єра Таро Асо навряд чи вдасться зайняти більше 100 місць в нижній палаті парламенту. Рівень підтримки з боку населення для нинішнього глави уряду знаходиться на надзвичайно низькому рівні - менше 20%. Не останню роль в падінні рейтингу правлячої партії зіграла фінансова криза, економічні труднощі і зростання безробіття.

Ліберально-демократична партія правила Японією з 1955 р., лише на короткий час (1993-1994 рр.) поступившись кермом управління країною своїм конкурентам з Демократичної партії.

Останні вибори до парламенту Японії проходили в 2005 р., передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «В Японії проходять парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути