понеділок, 17 травня 2010 13:16

Ужгород та три райони Закарпаття підтопили сильні зливи

Ужгород та три райони Закарпаття підтопили сильні зливи

На Закарпатті через сильні зливи підтопило три райони області і місто Ужгород. Вода підмила більше сотні дворів, кілька десятків гектарів сільськогосподарських угідь. Спеціальні комісії підраховують збитки.

Дощі на Закарпатті у травні йшли щодня. 15 і 16 травня посилилися. За два дні випало 80 відсотків місячної норми. Через це підтопило Ужгородський, Перечинський та Іршавський райони.

"Сильні зливи почалися у суботу по обіді, - розповіла Gazeta.ua заступник начальника Закарпатського гідрометцентру Василина Блох. – Вони викликані циклоном, що сформувався над Італією і рухався на Закарпаття. Тут він затримався на два дні і скинув усі свої запаси води".

Найвищий паводок сформувався на річках Боржава, Латориця, Уж і Тиса. Рівні води в цих річках сягали від 1,9 до 3,2 метра.

"Через захаращеність потічків і канав вода підмила 115 дворів", - розповів співробітник ГУ МНСУ в Закарпатській області Федір Філіп.

У багатьох селян вода підмила підвали, пошкодила запаси продуктів. У селі Червоне Ужгородського району від сильних злив упала стеля сільської школи.

"Дощі триватимуть ще три дні, - сказала Василина Блох. – Але будуть слабкими. Серйозних підтоплень не очікуємо".

Між тим, у Хустському районі Закарпаття через сильні зливи розлилася річка Боронявка. Вода підтопила територію, де троє чабанів випасали 400 овець.

"О восьмій ранку до нас зателефонував власник фермерського господарства "Микулинець", - розповіли в ГУ МНСУ в Закарпатській області. - Попросив урятувати його худобу і чабанів".

19-річного Івана, 57-річного Михайла і на рік молодшого Дмитра переправили через воду на човні. Худобу рятувальники виносили з води на руках. Люди та тварини від води не постраждали.

Зараз ви читаєте новину «Ужгород та три райони Закарпаття підтопили сильні зливи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути