Ексклюзиви
пʼятниця, 23 травня 2008 16:43

Успіхом відзначено показ в Каннах нової картини Атома Егояна "Поклоніння"

Показом картини відомого канадського режисера вірменського походження Атома Егояна "Поклоніння" ознаменувався дев"ятий день роботи 61-го Каннського фестивалю. Після кількох картин головної конкурсної програми, що принесли певне розчарування, зал для глядачів з ентузіазмом прийняв у четвер нову роботу одного з найцікавіших режисерів авторського кінематографа Північної Америки.

Фільм присвячено ключовій проблеми сучасної людської цивілізації - розколу людей за культурно-релігійним принципом. Він звертається до світу, де після 11 вересня 2001 року посилилася роз"єднаність, підозрілість і ворожнеча до "чужаків".

В центрі сюжету - народжений від змішаного шлюбу підліток, який долає прищеплену йому ненависть до батька, який належав до іншої культурно-історичної традиції.

У своїй новій роботі Егояну вдалося показати як складне психологічне становлення хлопця, так і глобальну проблему нерозуміння між різними культурно-релігійними течіями сучасного світу.

Картина "Поклоніння" стала серйозним успіхом режисера, який добре відомий на фестивалі в Каннах. У 1994 році Атом Егоян завоював з фільмом "Екзотика" Премію міжнародної критики, а в 1997 році - Гран-прі журі фестивалю за стрічку "Світле майбутнє".

В четвер в рамках головного конкурсу також була показана картина французького режисера Філіппа Гарреля "Межа світанку", яка викликала розчарування

Чорно-біла стрічка, знята одним з найбільших і найоригінальніших майстрів сучасного кінематографа Франції, відверто не вдалася. Сценарій картини написаний відомим французьким письменником Марком Холоденком.

Картина, яка розповідає про любов і зроблена в камерній манері, залишила зал для глядачів фестивалю в повному подиві щодо тих завдань, які ставив режисер у своїй черговій роботі, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Успіхом відзначено показ в Каннах нової картини Атома Егояна "Поклоніння"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути