середа, 05 жовтня 2011 09:51

"Усміхнена депресія" - хвороба, здатна призвести до самогубства

"Усміхнена депресія" - хвороба, здатна призвести до самогубства

Минулого тижня один з найпопулярніших у Британії коміків Девід Вільямс заявив, що більшу частину життя страждав від депресії. За словами психологів, серед зовні життєрадісних і веселих людей дуже багато тих, хто хворий на депресію, здатну призвести до самогубства, пише The Daily Mail.

Експерти називають це явище "усміхненою депресією". За словами доктора Космо Халлсторма, люди з подібним діагнозом зазвичай не визнають наявність проблем і намагаються "тримати обличчя" на публіці. Вони ведуть активне життя, проте страждають від панічних атак, безсоння, низької самооцінки. Зазвичай, приходячи додому, вони буквально валяться з ніг.

Згідно зі статистикою, кожен двадцятий зіткнеться з депресією у своєму житті. Багато хто живе з недіагностованою депресією. Це призводить до більш тривалого терміну, необхідного на відновлення, і повторення епізодів депресії. Як відзначають експерти, в суспільстві досі таврують саме поняття депресії. У підсумку деякі люди розповідають про свої проблеми.

Страх бути відкинутим суспільством сильно тисне на людину. Так, за оцінками дослідників компанії Mind, приблизно кожен п'ятий втрачає роботу після того, як зізнається в наявності психічних проблем.

Зараз ви читаєте новину «"Усміхнена депресія" - хвороба, здатна призвести до самогубства ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути