понеділок, 26 вересня 2011 16:43

Негативне ставлення до минулого загрожує хворобами в майбутньому

Негативне ставлення до минулого загрожує хворобами в майбутньому

Згадувати події минулого шкідливо для здоров'я, показав аналіз дослідників з Університету Гранади, пише The Times of India. Цим висновком вони поділились на сторінках журналу Universitas Psychologica.

Отже, на думку фахівців, ставлення людини до минулого, її нинішній досвід і очікування щодо подій майбутнього безпосередньо впливають на здоров'я та якість життя. Тому, коли люди негативно бачать минуле, у них зазвичай негативне або фаталістичне ставлення і до сьогодення, констатує співавтор дослідження Крістіан Оянадель. Це провокує проблеми в сфері взаємовідносин і зниження показників якості життя.

Висновки були зроблені на основі спостережень за 50 добровольцями (25 чоловіків і 25 жінок у віці 20-70 років). Їм пропонували заповнити опитувальники й пройти тести на тимчасову орієнтацію. Тести містили в собі п'ять моментів, що описують ставлення людини до минулого, сьогодення та майбуття.

Так, люди з негативним ставленням, відчували більше страждань, коли в повсякденному житті потрібно прикласти фізичну силу. Плюс, у них відзначались певні фізичні обмеження для виконання роботи. Вони більше хворіли й скаржились на болі, частіше страждали від депресії, тривожності та змін у поведінці. У цілому ж найбільше на дані показники впливало ставлення до минулого.

Зараз ви читаєте новину «Негативне ставлення до минулого загрожує хворобами в майбутньому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути