четвер, 25 серпня 2011 17:55

Ботоксом можна лікувати хвороби сечового міхура

Ботоксом можна лікувати хвороби сечового міхура

Американські чиновники дозволили використовувати Ботокс для лікування особливого синдрому гіперактивного сечового міхура, повідомляє Reuters. Аналогічне схвалення засіб отримав і в Європі. Отже, експерти пропонують робити ін'єкції Ботоксу прямо в сечовий міхур пацієнтам, які втратили над ним контроль через проблеми з нервовою системою (при травмах спинного мозку або розсіяному склерозі).

Аналітик Leerink Swann Сіамус Фернандез вважає, що продажі Ботоксу як засобу від проблем з сечовим міхуром під маркою Allergan складуть близько 40 мільйонів доларів 2017 року й 210 мільйонів того ж року, якщо Ботокс визнають засобом, що підходить для лікування більш широкого спектру проблем з сечовим міхуром.

Гіперактивність провокується неконтрольованими скороченнями сечового міхура. У результаті людина страждає від частого сечовипускання та нетримання. Подібні проблеми зустрічаються в 60-80% пацієнтів з розсіяним склерозом або травмами спини.

Усього одна ін'єкція Ботоксу дозволяє розслабити сечовий міхур і поліпшити його можливість накопичувати рідину. Ефект діє приблизно дев'ять місяців. Ботокс містить у собі токсин, що блокує нервові сигнали. Його вже застосовують для боротьби з мігренню, болями в шиї і деякими розладами, пов'язаними зі спазмами.

Зараз ви читаєте новину «Ботоксом можна лікувати хвороби сечового міхура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути