Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2007 12:59

Ющенко просить Верховну Раду впустити іноземних військових в Україну

Президент Віктор Ющенко пропонує парламенту схвалити допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі в багатонаціональних військових навчаннях в 2007 році. Про це повідомила прес-служба ВР з посиланням на зареєстрований 6 березня законопроект.

Законопроект пропонує схвалити допуск військовослужбовців Росії (до 4 бойових літаків) на строк до 5 діб у квітні в рамках двостороннього навчання військ протиповітряної оборони повітряних сил обох країн.

Пропонується також дозволити допуск до 270 військовослужбовців Бельгії зі штатним озброєнням й військовою технікою на строк до 20 діб в травні-липні в рамках україно-бельгійського тактичного навчання, а також до 450 військовослужбовців США й інших країн з технікою й озброєннями на строк до 25 діб в липні-серпні в рамках навчання "Репід Трайдент - 2007".

Ющенко пропонує також дозволити допуск до 1 тис. військовослужбовців США й інших держав на строк до 25 діб в липні-серпні в рамках навчань "Сі Бріз-2007", і ще до 100 військовослужбовців і до 4 транспортних літаків "С-130" на строк до 14 діб в липні-вересні для участі в навчаннях "Комбайнд Еффорт - 2007".

Фінансові витрати, пов"язані з підготовкою й проведенням багатонаціональних навчань на території України в 2007 році, передбачається покласти на Міноборони України, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко просить Верховну Раду впустити іноземних військових в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути