середа, 23 вересня 2009 21:20

Ющенка просять заступитись за колишнього українського нациста

Ющенка просять заступитись за колишнього українського нациста

Львівська облрада звернулася до Президента, Прем"єр-міністра і Верховної Ради щодо припинення політичних переслідувань Івана Дем"янюка. Таке рішення депутати прийняли під час сесії 22 вересня.

Депутати Львівської облради вважають справу Івана Дем"янюка міжнародною змовою з метою дискредитації українців і України в очах світової громадськості.

"Без сумніву, метеріали цієї справи сфальшовані та сфабриковані ще КДБ, а нині активно "підкидуються" ФСБ Росії іншим державам, що поспішно "ковтають" цю провокативну наживку", – йдеться у зверненні.

Депутати просять Президента, Прем"єр-міністра та ВРУ "вжити невідкладних заходів правового захисту, у тому числі шляхом врегулювання дипломатичними каналами, для звільнення І. Дем"янюка", якому на сьогодні 89 років.

Як наголосив у своєму виступі ініціатор звернення Михайло Барбара від фракції БЮТ, "ні в чому невинну людину звинувачують у тому, чого вона не робила".

Нагадаємо, колишнього сторожа нацистського концтабору, українця за походженням, 89-річного Івана-Джона Дем"янюка у травні 2009 року депортували із США до Німеччини. У в"язниці у Мюнхені він чекає на суд за звинуваченням у вбивстві 29 тис. євреїв під час Другої світової війни.

ЗІК

Зараз ви читаєте новину «Ющенка просять заступитись за колишнього українського нациста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути