Ексклюзиви
середа, 19 серпня 2020 23:48

Уряд хоче звільнити від ПДВ окремі проєкти з Польщею

Уряд хоче звільнити від ПДВ окремі проєкти з Польщею
Кабмін пропонує звільнити операції з постачання товарів/послуг на митній території України, які здійснюються польськими підрядниками. Фото: Reuters

Кабінет Міністрів пропонує звільнити від сплати ПДВ окремі проєкти з Польщею - застосування нульової ставки ПДВ тимчасове і діятиме лише на період реалізації договору між Україною і Польщею про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги.

Так, пропонується звільнити операції з постачання товарів/послуг на митній території України, які здійснюються безпосередньо польськими підрядниками та їх представництвами в Україні відповідно до контрактів, укладених для реалізації проєктів з розбудови та облаштування підрозділів охорони державного кордону. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Водночас, для реалізації відповідних проєктів щодо міжнародних автомобільних пунктів пропуску, проєктів з будівництва, реконструкції та капітального ремонту автодоріг західного регіону в рамках реалізації договору між Україною і Польщею про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги від 09.09.2015.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський запропонував знизити податки в сфері культури і кіно

"Це дасть поштовх активізації співпраці між Україною та Республікою Польща й дозволить розблокувати реалізацію проектів розбудови інфраструктури пунктів пропуску західного регіону України", - йдеться в повідомленні.

У Верховній Раді перебувають на розгляді 3 законопроєкти щодо доступного розмитнення автомобілів. Вони передбачають упорядкування структури акцизного податку та внесення відповідних змін до Податкового та Митного кодексів.

Зараз ви читаєте новину «Уряд хоче звільнити від ПДВ окремі проєкти з Польщею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути