четвер, 16 липня 2020 02:01

Зеленський запропонував знизити податки в сфері культури і кіно

Зеленський запропонував знизити податки в сфері культури і кіно
Зеленський знизить податки. Фото: Українська правда

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект № 3851 про державну підтримку культури, туризму і креативних індустрій.

Документ передбачає звільнення від податку на прибуток підприємств і ПДФО культурних грантів, наданих для проєктів і програм у сфері культури, туризму і в секторі креативних індустрій. Він уже зареєстрований в Раді і визначений президентом як невідкладний.

Передбачається пільгова ставка ПДВ в розмірі 7% для більшої доступності театральних вистав і постановок, виступів художніх колективів, артистів, а також виставок, кінематографічних прем'єр, екскурсій в музеях і зоопарках, культурно-мистецьких заходів тощо.

А також:

зниження до 7% ПДВ на поширення і показ фільмів, адаптованих в україномовній версії інклюзивного призначення, а також зі спеціальними українськими субтитрами;

з 2023 до 2025 року - тимчасове звільнення від ПДВ послуг з розповсюдження і показу національних фільмів та іноземних фільмів, дубльованих, озвучених державною мовою на території України і адаптованих в україномовній версії;

звільнення від ПДВ ввезення в Україну товарів, що є національною кінематографічною спадщиною, і продовження до 2025 року звільнення від ПДВ операцій з постачання і виробництва національних фільмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВФ пояснили, чого чекають від президента Зеленського

Знижена ставка ПДВ для культурних і креативних індустрій для стимулювання попиту в цих галузях існує в багатьох країнах Європи і світу. У Франції, Іспанії та інших країнах Євросоюзу це дає додатковий поштовх розвитку культури, особливо в умовах кризи.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський запропонував знизити податки в сфері культури і кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути