пʼятниця, 30 січня 2009 13:38

Рівень безробіття в єврозоні став максимальним за два роки

Рівень безробіття в єврозоні в грудні 2008 року склав вісім відсотків, що стало максимальним показником з листопада 2006 року. Про це повідомляє AFP з посиланням на дані статистичного агентства Eurostat. Кількість безробітних в Євросоюзі в грудні 2008 року, за оцінкою Eurostat, склала 17,91 мільйона осіб, включаючи 12,47 мільйона людей в єврозоні. У листопаді минулого року рівень безробіття в зоні євро досяг 7,9 відсотка.

19 січня 2009 року Єврокомісія оприлюднила прогноз за деякими макроекономічним показникам. За оцінкою європейського регулятора, рівень безробіття в єврозоні в поточному році складе 9,3 відсотка. У 2010 році цей показник зросте до 10 відсотків. Цьому буде сприяти триваючий спад в економіці зони євро, спричинений глобальною фінансовою кризою.

За прогнозом Єврокомісії, ВВП єврозони в 2009 році скоротиться на 1,9 відсотка, що стане найсильнішим зниженням показника за всю історію дії єдиної європейської валюти. Нагадаємо, що економіка єврозони перебуває в рецесії з 2008 року, коли протягом другого і третього кварталів її скорочення склало по 0,2 відсотка. За попередньою оцінкою Єврокомісії, скорочення ВВП у четвертому кварталі минулого року склало 1,5 відсотка.
Зараз ви читаєте новину «Рівень безробіття в єврозоні став максимальним за два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути