пʼятниця, 27 травня 2016 15:38

Українським гомосексуалістам стало простіше отримати італійське громадянство

Українським гомосексуалістам стало простіше отримати італійське громадянство
obozrevatel.com

Новий італійський закон про цивільні шлюби між особами однієї статі спростив для гомосексуальних іммігрантів отримання італійського громадянства, пише "Газета українська".

Документ у багатьох аспектах прирівнює цивільний союз до шлюбу.

"Положення, які стосуються шлюбу та положення, що містять слово "чоловік", "дружина" або аналогічні вирази, які використовуються в текстах законів та актах, що мають законодавчу дію, адміністративних актах і колективних договорах, тепер застосовуються до кожного із членів з цивільного союзу між особами однакової статі", - йдеться в законі.

Тобто, ці поняття застосовуються і до законів про імміграцію та громадянство, зокрема до статей, у яких вживаються терміни "чоловік", "дружина", "наречений", "наречена", "подружжя" і так далі. Їх застосовуватимуть до членів цивільного союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія скасувала податок у 200 євро за дозвіл на проживання

Якщо іноземець укладе громадянський союз із італійцем однієї із ним статі, перший може подати заяву на отримання дозволу на проживання за сімейними обставинами.

Або, якщо іммігрант вже перебуває в гомосексуальному шлюбі або цивільному союзі за кордоном, цей союз буде визнаним також в Італії та дасть можливість почати процедуру возз'єднання сім'ї зі партнером.

Важливі новини для "змішаних" цивільних союзів, де один із партнерів є італійцем, а інший - іноземцем. Останній може подавати заяву на отримання карти на проживання для родичів громадян ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італієць створив фотопроект про дітей різних країн світу та їхні іграшки

Закон також охоплює іноземців, які до цього перебували в Італії нелегально. Тепер вони отримали шанс легалізуватися й мати такі ж права як легальні іммігранти. Крім того, через два роки, вони можуть подати заявку про набуття італійського громадянства, так як це раніше робили гетеросексуальні подружні пари.

Зараз ви читаєте новину «Українським гомосексуалістам стало простіше отримати італійське громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути