Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2007 14:58

Український "Гаррі Поттер" вийде на 19 днів раніше, ніж російський

25 вересня у продаж надійде український переклад останньої 7-ї книжки Джоан К. Ролінг про Гаррі Поттера "Гаррі Поттер і Смертельні реліквії".

Про це на прес-конференції повідомили видавець, головний редактор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" Іван Малкович та перекладач українського "Гаррі Поттера" Віктор Морозов.

Малкович розповів, в четвер лондонський офіс Дж.Ролінг підтвердив, що український переклад побачить світ першим у світі.

Українська версія виходить практично на три тижні раніше ніж російська, незважаючи на шалене, за словами Малковича, бажання росіян випередити цього разу українських видавців.

"Цього разу нам особливо важко було конкурувати з нашими найближчими сусідами - вони намагалися за будь-яку ціну бути першими. Але, як відомо, продажі української версії починаються 25 вересня, а російської - 13 жовтня. Тепер вони розсилають у поштові скриньки по всій Україні пропозиції про "чарівну доставку" книжки після 13 жовтня, і лише в самому кінці дуже-дуже дрібненькими буквами сповіщають, що йдеться про російську книжку...", - зауважив він, додавши, що російський варіант буде дорожчим.

Він нагадав, що раніше планувалось презентувати українську книгу 28 вересня.

В цей же день, 25 жовтня, о 17-й годині в Українському домі видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" презентує переклад 7-ї книжки Дж.Ролінг "Гаррі Поттер і Смертельні реліквії".Вхід буде безкоштовним.

Стартовий наклад сьомої книжки "Гаррі Поттер і Смертельні реліквії" - 150 тисяч примірників. За прогнозами видавця на Петрівці її можна буде придбати за 37-38 гривень, в магазинах трохи більше 40 гривень, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Український "Гаррі Поттер" вийде на 19 днів раніше, ніж російський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути