понеділок, 06 червня 2011 11:18

Українські геї відкрили у Донецьку та Києві свої церкви

Українські геї відкрили у Донецьку та Києві свої церкви

Українські геї відкрили у Києві та Донецьку власні церкви. Вони називають себе церквою християн - ЛГБТ, тобто геїв, лесбіянок, бісексуалів і транссексуалів.

У січні вони навіть зареєструвалися в Мін'юсті – щоправда, не як церква, а як громадська організація "Центр Святого сотника Корнилія". На зібрання у столиці приходять 10-15 людей, у Донецьку - до тридцяти. Постійного приміщення у віруючих поки немає, тому служби проходять на природі чи вдома у прихожан.

Донецький священик-гей Роман Зуєв переконаний, що ЛГБТ - церква з'явилася через те, що в традиційних християнських церквах їх дискримінують і вважають, що бути геєм - гріх. "Проте це спотворення", - пояснює священик, додаючи, що в Біблії немає нічого проти геїв.

Владика Євстратій Зоря, спікер Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦКП), називає церкви геїв - християн "спробою людей знайти компроміс з власною совістю". Твердження Зуєва і його співтоваришів про те, що гомосексуальними вони народилися, а на те є задум Божий, Зоря називає "оголошенням своїх гріхів чеснотами".

Традиційні християнські громади, як і основні світові релігії, не схвалюють одностатеві стосунки, не вірять у вроджену природу гомосексуальності. Не засуджують геїв тільки буддисти.

Але ЛГБТ-паства впевнена, що має право на існування на землі. Один з присутніх на донецькій службі, веб-дизайнер Антон, готується обвінчатися зі своїм партнером. Для проведення церемонії в Донецьк у червні спеціально приїде священик з Церкви Метрополітен Комм'юті (Metropolitan Community Churches) у США, яка позитивно ставиться до ідеї геїв-християн.

Зараз ви читаєте новину «Українські геї відкрили у Донецьку та Києві свої церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути