середа, 18 травня 2011 09:52

У Києві націоналісти скандували "Свободу під ... м!", "Даєш права для педиків!"

У Києві націоналісти скандували "Свободу під ... м!", "Даєш права для педиків!"

Учора активісти громадської організації Тризуб імені Бандери та інші праві активісти зірвали акцію, присвячену міжнародному Дню боротьби з гомофобією, пише Коммерсантъ-Украина у статті Артема Скоропадського "Націоналісти розігнали акцію прихильників секс-меньшинств".

Організатори акції - представники сексуальних меншин, студенти Києво-Могилянської академії та активісти руху "Інсайт" - планували провести у дворі ВНЗ День мовчання: заклеїти собі роти пластиром, що символізувало б замовчування суспільством проблем сексуальних меншин.

Як пише газета, вдень близько 50 осіб з'явилися у внутрішньому дворі академії із заклеєними ротами. Активісти роздавали студентам і журналістам листівки, в яких зазначалося, що в Україні заборонені одностатеві шлюби, відсутня система усиновлення дітей одностатевими парами, а також пропонувалося "писати статті про лесбіянок, геїв, бісексуальних і трансгендерних людей і носити символіку ЛГБТ-спільноти".

Тривало це всього кілька хвилин - до появи правих активістів, частина з яких була в масках. Націоналісти розгорнули невеликі плакати із зображенням трансвеститів і почали скандувати "Свободу під ... м!", "Даєш права для педиків!", "Легалізуйте зоофілію!".

У результаті зав'язалася невелика бійка, в результаті якої праві активісти відтіснили учасників акції від камер журналістів і знову почали скандувати свої гасла. "Зараз ми підемо до ректорату і вимагатимемо, щоб там було створено особливий підрозділ, який захищав би права студентів-під ... в", - пожартував один з правих активістів.

У результаті захисники прав сексуальних меншин залишили територію академії усі разом, очікуючи нападів з боку націоналістів. Втім, пише видання, їх побоювання виявилися безпідставними.

Нагадаємо, вчора, 17 травня, відзначали Міжнародний день боротьби з гомофобією.

Зараз ви читаєте новину «У Києві націоналісти скандували "Свободу під ... м!", "Даєш права для педиків!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути