пʼятниця, 14 жовтня 2016 15:54

"Україні потрібний військовий диктатор" - Коханівський

"Україні потрібний військовий диктатор" - Коханівський
фото: Gazeta.ua

Україні потрібен президент військовий диктатор. Він має укріпити кордони і ввести військовий стан. Про це розповів командир батальйону ОУН Микола Коханівський на відкритті пам'ятного знаку воїнам-добровольцям в АТО

"Бо інакше ми втрачатимемо територію і без боїв. Нам потрібна національно-визвольна революція, яка знищить олігархат і поставить нову державу з новою ідеєю і чіткими законами", - каже лідер ОУН.

На перших етапах війни добровольці відіграли вирішальну роль в боях з росіянами та сепаратистами.

"Українська армія в той час була неготова. А справжні українці не хотіли з прапорами ходити і миритися до окупантів. Солдат має стріляти і захищати батьківщину. На той час вони не буцли готові до війни. Офіцери не хотіли. Тому вирішальну роль в перші три-чотири місяці війни відіграли добровольці. Ще стояв Майдан, звідти багато поїхали в Нацгвардію і так просто.Якби не добровольці невідомо де би була лінія фронту. Не знаю чи залишилась хоча б частинка Донецької чи Луганської областей. Чи залишився би Маріуполь? Бо саме добровольці штовхали армію, щоб його відібрати назад. Чи те саме місто Щастя. Кажуть про плани армії. Не було в Українського війська планів. Був "Айдар", який поліз відбирати Щастя. Поніс втрати, але все одно продовжив вперто йти вперед. І тоді тільки регулярні війська включились і почали відбирати Краматорськ чи Сіверськодонецьк," – каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В пам'ять тим, хто врятував Україну" – на місці багатоповерхівки розбили сквер

Раніше на Gazeta.ua екс-начальник штабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пояснив, що не хоче, щоб добровольців АТО забули так само як свого часу про афганців.

Зараз ви читаєте новину «"Україні потрібний військовий диктатор" - Коханівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути