пʼятниця, 14 жовтня 2016 13:47

На честь героїв-добровольців АТО відкрито пам'ятний знак у сквері, відвойованому у незаконних забудовників
5

Фото: Тарас Подолян

У День захисника України відкрито пам'ятний знак на честь героїв-добровольців АТО в сквері, який кияни відстояли від незаконної забудови. Це зробили місцева громада Солом'янського району спільно з воїнами Добровольчого батальйону ОУН, повідомляє Gazeta.ua

Сквер на перетині вулиць Кудряшова і Проценко був названий іменем Героїв добровольчих батальйонів після того, як місцеві жителі спільно з воїнами АТО відвоювали його у забудовників і засадили деревами.

Виступаючи на відкритті пам'ятного знаку, командир добровольчого батальйону ОУН Микола Коханівський наголосив, що українці завжди були готові захищати свою державу зі зброєю. "Зараз ми захищаємо цю землю від внутрішнього агресора, від олігархату, корумпованих чиновників, які зсередини знищують нашу багатостраждальну націю. Забудовник Микитась, який нещодавно став народним депутатом, вирішив забудувати цей сквер разом з колишнім міністром освіти Табачником. Вони хочуть вліпити тут неймовірну багатоповерхівку з підземним паркінгом. Ми цього не допустимо. Тому у цьому сквері ми поставили знак на пам'ять героїв-добровольців, які віддали життя у боротьбі за волю України", - сказав комбат.

Як розповів місцевий активіст Василь Швець, ще у лютому 2008 року на громадському обговоренні місцеві жителі виступили проти забудови цієї ділянки. Але, незважаючи на це, в 2015 році строк оренди був подовжений. За його словами, орендарем виступила компанія з формальними офшорними власниками, а підрядником - "Укрбуд", директором якого на той час був Максим Микитась.

Як відомо, протягом 12 років жителі Солом'янського району Києва боролися проти незаконного будівництва на зсувонебезпечній території. Попри всі заборони та небезпеку, на яку вони наражали місцевих жителів, тут планувалось збудувати 24-поверховий офісний центр. До цього об'єкту мав безпосереднє відношення колишній міністр освіти часів Азарова Дмитро Табачник, а тепер, як заявляють місцеві мешканці, причетний колишній голова "Укрбуду" і нардеп Максим Микитась.

Натомість жителі Солом'янського району столиці зібрали підписи за облаштування там скверу. Також місцева громада звернулася до мера Києва Віталія Кличка з проханням особисто внести проект рішення з облаштування скверу, оскільки на засіданні Київради ще у вересні минулого року було прийнято рішення про надання цій території статусу "зеленої зони". Тепер будівництво тут є неможливим, тому договір з фірмою-забудовником повинен бути негайно розірваний.

Зараз ви читаєте новину «На честь героїв-добровольців АТО відкрито пам'ятний знак у сквері, відвойованому у незаконних забудовників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути