Ексклюзиви
пʼятниця, 06 травня 2011 13:19

Українцям стали рідше відмовляти у візах до ЄС

Українцям стали рідше відмовляти у візах до ЄС

Кількість відмов громадянам України у видачі шенгенських віз зменшилася з 5% у 2009 році до 4% у 2010 році

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ і дані Єврокомісії.

Відповідно до статистики, загальна кількість виданих віз збільшилося на 70 тис. у 2010 році. Частка багаторазових віз перевищила показники минулих років і досягла 27,26%.

При цьому відзначається істотне зменшення кількості візових відмов окремими державами-членами ЄС у 2010 році в порівнянні з 2009 роком: Іспанією - з 14,7% до 2 %, ФРН - з 10% до 6%, Грецією - з 10% до 3%.

Разом з тим спостерігається низка порушень положень угоди окремими дипломатичними і консульськими установами держав-членів ЄС.

За оцінкою української сторони, залишаються надмірними вимоги щодо кількості допоміжних документів, які повинні подавати громадяни України для оформлення шенгенських віз.

Крім того, мають місце випадки невмотивованого ухиляння від видачі багаторазових віз терміном дії від одного до п'яти років громадянам з позитивною візовою історією, що призводить до подорожчання вартості візи.

Окремі установи держав-членів ЄС створюють штучні обмеження доступу громадян України в консульські установи і перевищують терміни призначення співбесід для подачі візових документів.

Українська сторона також відзначила неприпустимість порушення положень угоди про спрощення оформлення віз.

За результатами зустрічі була досягнута домовленість про прийняття ЄС подальших заходів, спрямованих на удосконалювання практичної реалізації цієї угоди.

Нагадаємо, керівник поліційного відомства Європейського Союзу Роб Вейнрайт, представляючи у Брюсселі доповідь, присвячену питанням боротьби з організованою злочинністю у ЄС висловив думку, що скасування візового режиму для України та інших пострадянських країн може сприяти поширенню організованої злочинності у Європі.

Зараз ви читаєте новину «Українцям стали рідше відмовляти у візах до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути