понеділок, 31 січня 2011 13:39

Німеччина спростила видачу віз для українців, які часто бувають в ЄС

Німеччина спростила видачу віз для українців, які часто бувають в ЄС

Посольство Німеччини в Україні спростило процедуру оформлення віз для громадян України, які часто подорожують.

Відтепер громадяни України повинні подавати візову заяву в спеціальному вікні без попередньої домовленості про дату співбесіди. Крім того, їм не обов'язково бути на співбесіді особисто.

Нововведення поширюється на тих громадян України, які протягом останніх 24 місяців мали мінімум дві шенгенські візи або річну або багаторічну візу і належним чином їх використали. Також важливо, щоб за останньою заявою прохача візи було прийнято позитивне рішення.

Ті, хто відповідає цим умовам, можуть особисто або інша особа за їх дорученням підходити без попередньої домовленості про дату співбесіди до спеціального вікна на другому поверсі канцелярії по вулиці Богдана Хмельницького в Києві. Прохачеві візи слід подати заповнену в повному обсязі і особисто підписану анкету з усіма необхідними документами. Після сплати візового збору можна буде отримати візу.

Посольство радить заздалегідь ретельно готувати всі необхідні папери, щоб не отримати відмову на підставі відсутності будь-якого з документів. Ознайомитися з численними інформаційними матеріалами про процедуру отримання віз можна на інтернет-сторінці посольства.

Посольство залишає за собою право в обґрунтованих випадках прийняти рішення про видачу візи тільки після особистої співбесіди із заявником. Посольство звертає також увагу на те, що шлюбні партнери громадян Німеччини або країн Євросоюзу подають свої заяви у візовому відділі по вулиці Златоустівська також без попереднього запису на співбесіду.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович у Давосі заявив, що Україна сподівається отримати безвізовий режим з Євросоюзом до кінця 2011 року.

Німецька хвиля

Зараз ви читаєте новину «Німеччина спростила видачу віз для українців, які часто бувають в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути