Ексклюзиви
середа, 24 березня 2010 08:52

Українців закликають не купувати електронних сигарет

Українців закликають не купувати електронних сигарет

Міністерство охорони здоров"я України не рекомендує громадянам купувати або використовувати так звані "електронні сигарети".

Про це йдеться в коментарі Мінохоронздоров"я у зв"язку з розповсюдженням інформації про безпеку куріння електронних сигарет.

"Міністерство охорони здоров"я заявляє, що в Україні електронні сигарети не пройшли відповідних медичних випробувань і тому не можуть розглядатися як медичне устаткування", - повідомляється в коментарі Мінохоронздоров"я.

Крім того, Мінохоронздоров"я відзначає, що випробування електронних сигарет, на які посилаються фірми, що поширюють ці вироби, які проводилися в Житомирському наркологічному диспансері, проводилися без узгодження з Мінохоронздоров"я і не відповідають міжнародним стандартам таких випробувань, а тому не можуть розглядатися як докази їх ефективності як засоби для припинення куріння.

"Мінохоронздоров"я України разом з іншими зацікавленими відомствами проведе роботу по відповідному регулюванню розповсюдження і реклами електронних сигарет. А зараз рекомендує громадянам утриматися від придбання і вживання так званих електронних сигарет, тому що ці вироби не є безпечними для здоров"я і не пройшли відповідних випробувань в Україні. Також Міністерство охорони здоров"я України рекомендує всім засобам масової інформації утриматися від реклами цих виробів", - наголошується в коментарі.

Міністерство охорони здоров"я також нагадує, що Всесвітня організація охорони здоров"я ще у вересні 2008 року випустила спеціальний прес-реліз, де спростувала такі твердження і заявила, що вони не підтверджені даними наукових досліджень. Також, відзначають в Мінохоронздоров"я, на початку 2010 року Наукова Група ВООЗ з регулюванню тютюнових виробів випустила звіт, в якому спеціально розглянуто питання, що стосується систем електронного надходження нікотину. Група прийшла до висновку, що немає доказів того, що вживання даних виробів є безпечним для людей. Це пов"язано з тим, що нікотин навіть сам по собі є шкідливим для здоров"я, особливо для вагітних жінок. До того ж при вживанні електронних сигарет споживач не в змозі контролювати дозу нікотину.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Українців закликають не купувати електронних сигарет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути