Ексклюзиви
вівторок, 21 липня 2009 16:13

Електронна цигарка допомагає кинути курити

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Клієнтки спорт-клубу ”Імперія фітнесу” у Вінниці Алла Титаренко (ліворуч) та Юлія Сундєєва затягуються електронними цигарками. Вони містять воду й незначну кількість нікотину. Електронні цигарки можна курити у літаках
Клієнтки спорт-клубу ”Імперія фітнесу” у Вінниці Алла Титаренко (ліворуч) та Юлія Сундєєва затягуються електронними цигарками. Вони містять воду й незначну кількість нікотину. Електронні цигарки можна курити у літаках

У спортклубі "Імперія фітнесу" у Вінниці клієнтам, що курять, пропонують безкоштовну послугу: замість тютюнової цигарки — електронну.

— Спеціально по Інтернету замовили, вони нешкідливі, —  каже тренер закладу 32-річний Ігор Авдєєв. — У нас багато дівчат до та після тренувань бігають перекурити. То взяли цей пристрій, щоб їхнє здоров"я поберегти.

Електронна цигарка має пластмасовий корпус. Її не треба підпалювати. Коли нею затягуються, від батарейки-акумулятора спрацьовує детектор, що імітує горіння.

— Я два роки тому кинула курити, — каже Алла Титаренко, якій у роздягальні пропонують викурити електронну цигарку. — Але нині можу собі дозволити одну цигарку на день.

Після затяжки електронною сигаретою видихає дим.

— Не переживай, це пара, — заспокоює Авдєєв. — Там усередині є капсулка з водою.

— Ой, я відчуваю ще й присмак нікотину, — відмахується Титаренко.

Ігор пояснює, що в електронній цигарці є змінний картридж із нікотином на 16 мг.

— Один картридж заміняє 350 затяжок, — додає. — Це приблизно 50 сигарет. Але коли затягуєшся, в організм не потрапляє ні смола, ні дим. У мене друзі, що рішили кинути, собі взяли такі сигарети у формі сигар. Курять їх уже місяць. Раніше кожен день по пачці звичайних викурювали. А електронну лише п"ять разів використовують.

До роздягальні заходить 25-річна Юлія Дідик.

— О, електронна сигарета, — всміхається. — Прикольна штучка, можна в літаку її курити, в кабінеті. Не мішає здоров"ю ні тих, хто курить, ні тих, хто поряд.

Рік тому електронну сигарету створили у Новій Зеландії. Розробники стверджують, що вона не містить речовин, які призводять до раку, ціаніду, аміаку, як звичайні. У складі лише нікотин і вода. Завдяки цигаркам за два місяці можна кинути курити. Коштує одна від 100 до 200 євро.

Зараз ви читаєте новину «Електронна цигарка допомагає кинути курити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути