неділя, 23 серпня 2009 16:48

"Нешкідливі" сигарети небезпечні для здоров"я

"Нешкідливі" сигарети небезпечні для здоров"я

Виробники електронних сигарет запевняють, що їхній продукт окрім нікотину не містить інших шкідливих для здоров"я людини речовин. Проте дослідження показують, що подібні твердження не відповідають дійсності.

Результати хімічної експертизи, вибірково проведеної Управлінням з контролю за якістю харчових продуктів і лікарських засобів США (FDA), показали, що "нешкідливі" сигарети можуть бути небезпечними для здоров"я.

У половині картриджів сигарет, які підлягали перевірці, було виявлено канцерогенно активний нітрозамін. Ці отруйні речовини навіть у малих кількостях можуть сприяти розвитку в організмі ракових клітин.

Електронна сигарета - це електричний пристрій для вдихання "диму" за допомогою мундштука. В основі його конструкції лежить ультразвуковий розпилювач нікотинової рідини з додаванням ароматизатора тютюну. Всередині кожної сигарети міститься картридж з різним вмістом нікотину.

У Німеччині наразі продаються картриджи чотирьох видів, зокрема, з середнім вмістом тютюну, а також з ароматом м"яти.

За твердженнями виробників електронних сигарет, їхня продукція дозволяє контролювати як фізичну (картриджи з різним вмістом нікотину), так і психологічну (відтворення ритуалу куріння) залежність.

За словами голови Фонду легеневих захворювань в німецькому Ганновері, ще одна проблема в тому, що виробляються електронні сигарети в Китаї без жодного контролю з боку офіційної влади.

Тому в сигаретах можуть міститися й інші шкідливі для людини речовини. Навіть вміст нікотину в картриджах одного й того ж типу може дуже різнитися, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Нешкідливі" сигарети небезпечні для здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути