четвер, 08 жовтня 2009 13:25

Електронні цигарки продовжать життя 40 тисячам аргентинців

Електронні цигарки продовжать життя 40 тисячам аргентинців
Продаж електронних сигарет, розроблених для заміни звичайних, почався на цьому тижні в Аргентині, повідомили в четвер місцеві ЗМІ.

Електронні сигарети зовні практично не відрізняються від звичайних: вони являють собою трубочку, що складається з акумулятора, парогенератора і змінних картриджів, наповнених ароматизованою рідиною. Кінчик сигарети загоряється під час затягування, коли курець вдихає "дим", що дозволяє імітувати процес куріння.

Електронні сигарети вже продаються в багатьох країнах світу, проте Всесвітня організація охорони здоров"я (ВООЗ) та Адміністрація з контролю за харчовими продуктами і лікарськими препаратами США (Food and Drug Administration, FDA) вважають, що вони, як і звичайні, являють собою серйозну загрозу здоров"ю. У США і Австралії їх продаж заборонено.

За словами аргентинської компанії-розробника Oxigen, основна відмінність електронної сигарети, яка надійшла в продаж в цій латиноамериканській країні, полягає в тому, що вона, на відміну від заборонених в США аналогів, "не містить нікотину або смоли", а рідину в картриджах має аромат тютюну, м"яти, полуниці або ванілі.

"Це, головним чином, електронний парогенератор", - заявив представник компанії Себастьян Гомес (Sebastian Gomez).

Він запевнив, що новинка абсолютно нешкідлива як для самого курця, так і для третіх осіб, пройшла всі необхідні перевірки і "отримала всі необхідні сертифікати якості".

При цьому він додав, що електронну сигарету не варто розглядати як засіб, який допоможе відмовитися від куріння.

"Цей продукт не допоможе кинути палити, але він допоможе стримати споживання сигарет", - зазначив Гомес.

Поки електронні сигарети аргентинці можуть купити в Інтернеті або замовити по телефону, але з листопада вони надійдуть на прилавки аргентинських супермаркетів і аптек. Ціна упаковки, що включає парогенератор, акумулятор (термін придатності-рік) і п"ять змінних фільтрів (кожен з яких замінить до 50 звичайних сигарет) становить близько 270 аргентинських песо (близько 70 доларів).

За даними міністерства охорони здоров"я Аргентини, в цій південноамериканській країні палить близько 33% дорослого населення, 40 тисяч людей помирає від куріння щорічно, з них 6 тисяч - пасивні курці. Всього в країні проживає 40,5 мільйонів чоловік.

За матеріалом: РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Електронні цигарки продовжать життя 40 тисячам аргентинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути