понеділок, 03 вересня 2018 00:05

Україна відмовиться від усіх речовин, які руйнують озоновий шар

Україна відмовиться від усіх речовин, які руйнують озоновий шар
Україна буде захищати озоновий шар. Фото: Сегодня

Кабмін планує знизити споживання і вивести з обігу озоноруйнівні речовини, а також створити Єдиний реєстр операторів контрольованих речовин.

Положення законопроекту "Про озоноруйнуючі речовини і фторовані парникові гази" від 29 серпня спрямоване на створення сприятливих умов для виконання Україною міжнародних зобов'язань у сфері охорони озонового шару і адаптації до законодавства ЄС.

Документ забезпечить державне регулювання і контроль над обігом небезпечних речовин. Йдеться про холодагенти, які застосовуються для охолодження і кондиціонування повітря.

Оператори повинні будуть вживати заходів щодо скорочення споживання речовин, які контролюються, не допускати викидів в атмосферу, забезпечити навчання та підтвердження кваліфікації персоналу, наносити відповідне маркування, вести облік імпорту, експорту, використання і залишків і т.і.

Виробництво контрольованих речовин в Україні буде заборонено, а імпорт буде здійснюватися тільки за умови отримання частки в рамках щорічної національної квоти на імпорт контрольованих речовин. Порядок розподілу часток щорічної національної квоти на імпорт встановить Кабмін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 кімнатних рослин, які найкраще очищають повітря влітку

Озоновий шар - частина стратосфери на висоті від 20 до 25 км (в тропічних широтах 25-30 км, в помірних 20-25, в полярних 15-20), з найбільшим вмістом озону (речовини, молекула якого складається з трьох атомів кисню, O3 ), що утворюється в результаті впливу ультрафіолетового випромінювання Сонця на молекулярний кисень (O2).

Зараз ви читаєте новину «Україна відмовиться від усіх речовин, які руйнують озоновий шар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути